Naturen i marsken inspirerer til kunst

Kunstneren Anne Juul Christophersen er klar med en ny soloudstilling i Aalborg. Med udstillingen følger denne gang en bog, der beskriver tilblivelsen af udstilingens 12 hovedværker samt en række digte og en fabel.

Af Betina Skjønnemand i Jydske Vestkysten 17. februar 2020

 

Randerup/Aalborg: 'Forbundet' er titlen på den 47-årige kunstner fra marsken, Anne Juul Christophersens, nye soloudstilling, der åbner i Galleri Wolfsen i Aalborg den 29. februar. Men udstillingen er ikke det eneste, Anne Juul Christophersen er spændt på i disse dage. Sammen med udstillingen udgiver hun nemlig også sin første bog, hvor hun selv har leveret både tekster og billeder.

- Det bliver fedt at udgive bogen. Det har været skønt at få lov til at skrive og vende tilbage til noget, som jeg var rigtig glad for, da jeg var ung. Da jeg var teenager, var jeg sikker på, at jeg skulle være forfatter, fortæller Anne Juul Christophersen.

Det lå dog i kortene, at det var med pensel og lærred, hun skulle udfolde sig mest.

- Det med skriveriet bundede nok mest i en ydmyghed og usikkerhed overfor maleriet. Jeg er vokset op med kunst, og jeg var nok usikker på, om jeg kunne leve op til det. Men det endte selvfølgelig med, at jeg ikke kunne lade være. Men derfor er det stadig dejligt at få lov til at skrive, fortsætter kunstneren, der gennem de sidste 12 år har levet af sin kunst.

 

Jeg er vokset op med kunst, og jeg var nok usikker på, om jeg kunne leve op til det. Men det endte selvfølgelig med, at jeg ikke kunne lade være.

 

Eftertragtet kunstner

Anne Juul Christophersen har bevidst fravalgt at have galleri på hjemadressen.

- Mange har givet udtryk for, at de gerne vil kigge forbi. Men jeg synes, jeg skal bruge for meget energi på det. Så jeg samarbejder med andre gallerier, og de har som regel venteliste på mine billeder, så det er heller ikke nødvendigt for mig, konstaterer hun.

 

Længe undervejs

Udstillingen og bogen har været længe undervejs for Anne Juul Christophersen.

- Jeg har arbejdet med udstillingen gennem 17-18 måneder, og det er lang tid for mig. Men det handler om, at jeg har villet male i real-time. De fleste af værkerne på udstillingen afspejler årstiderne, og jeg har prioriteret at male værkerne på de rigtige årstider. Det vil sige, at selvom jeg blev færdig med et værk i efteråret, så begyndte jeg ikke på et vinterbillede, før vi ramte en vintermåned, forklarer hun videre.

Hun synes, det har været en god oplevelse at arbejde med værkerne og bogen i så forholdvis lang tid.

- Når man arbejder med noget i så lang tid og får ekstra tid til at reflektere og fordybe sig, så knytter man sig også en tand mere til det, konstaterer hun.

 

Forbundet

Kunstneren Anne Juul Christophersen fra Randerup ved Ballum er lige nu aktuel med en ny soloudstilling og en bog. Begge bærer navnet "Forbundet".

Udstillingen omfatter 12 hovedværker. Otte værker som hver især knytter sig til de fire årstider, og fire værker, der knytter sig til hvert sit af de fire elementer jord, ild, vand og luft.

Bogen er en såkaldt hardback-bog, og indeholder 200 sider.

Der er fernisering og bogreception den 29. februar klokken 11 til 14 i Galerie Wolfsen i Aalborg. Bogen desuden købes på galleriet hjemmeside efter receptionen.

 

Inspiration fra naturen

Udstillingen 'Forbundet' omfatter 12 hovedværker. Otte af værkerne knytter sig til de fire årstider, og fire værker knytter sig til hvert af de fire elementer - jord, ild, vand og luft. En lille pige er den gennemgående figur i værkerne, og hun har tit følgeskab af dyr og andre væsener.

Udstillingens værker er, som resten af Anne Juul Christophersens kunst, inspireret af marsken og naturen.

- Det, at have naturen tæt på, er en nødvendighed for mig. Når jeg har været tre dage i København eller London, så har jeg fået nok. Det var også derfor, at vi flyttede til vores nedlagte landbrug i Randerup for næsten 19 år siden. Vi ville bo med luft omkring os, så vi købte stedet, som var det, man vil kalde et godt håndværkertilbud. Siden har vi så brugt mange kræfter på hele tiden at sætte i stand, så man kan sige, at nu er det virkelig vores. Men vi er også virkelig glade for at bo her, lyder det muntert fra Anne Juul Christophersen.

Anne Juul Christophersen, der til dagligt bor i Randerup, har arbejdet næsten halvandet år med værkerne og bogen.

 

Artikel i Jydske Vestkysten om Anne Juul Christophersen