Anne Juul Christophersen deler sin sjæl i magisk realistisk kunst

THALMARAY | 22. november 2020

 

Anne Juul Christophersen er en anerkendt dansk kunstner, der skaber smukke, gådefulde malerier. Hendes kunstneriske univers er en samling af barndomsminder, indtryk og en fantasi, der tør stille spørgsmålstegn ved sig selv og verden.

Hendes værker ser "uskyldige" og "fortryllende" ud ved første øjekast, men der er en dybde i dem, der ikke umiddelbart kan opfattes i de første par minutter. I uskyldige scener er der undertiden også mørke sider, for trods alt ligger uskyld og fare meget tæt op ad hinanden. Det er en vidunderlig rejse til et land, hvor "intet er, som det ser ud", og hvor mulighederne er uendelige.

I Anne Juul Christophersens fantastiske fantasiverden møder man sit alter ego; en ung pige, der opdager og udforsker en verden med barnlig forbløffelse og ser steder, der gang på gang er mere magiske end det forrige. En endeløs rejse af beundring, ultimativ forbløffelse og følelser. En forsvundet eller glemt historie fra ungdommen, som vi alle før eller senere prøver at besøge igen.

At være opvokset tæt på naturen på en gård har bidraget til, at Anne Juul Christophersen oplever og selv har en slags metafysisk forbindelse mellem mennesker, dyr og natur. Hun oplever stærkt det faktum, at vi kun er en mikropartikel af kosmos. Hendes kunst har ikke kun forbindelser med de store visuelle historiefortællere, men også med filosofien og naturforbindelsen fra forskellige gamle oprindelige kulturer.

Selvom man kun er besøgende i Anne Juul Christophersens verden, bliver man straks fuldstændigt fascineret af den lille pige, der er omgivet af en aura af sårbarhed og mysterium. Malerierne skaber altid en sult efter fortsættelsen på fortællingen. Nogle gange kan man endda frygte, at fortællingen måske kunne blive mørkere, end man håber.

Den lille pige er den altoverskyggende hovedrolleindehaver, men naturen spiller en grundlæggende rolle i hendes arbejde. Naturforbindelsen og respekten for den er nærmest helt håndgribelig i hendes kunst. Anne Juul Christophersens kunst er vidunderlig at kravle ind i og får en til at favne de vigtige ting i livet.

Værkerne afspejler en gammel sjæl i en ung krop, barndomsdrømme, der var for værdifulde til blot at glemme, bare fordi man blev ældre. Selve den lille pigefigur har en visdom i øjnene, der kun kan opstå gennem utallige år. Det er fascinerende smukt.

Dette kunstneriske arbejde er virkelig en visualisering af ​​en sjæl, der har været uændret gennem alle årene og ikke er blevet glemt, forstyrret eller ødelagt, - som de fleste voksne ellers ofte gør.

 

___

Thalmarays hollandske blog kan læses her:
https://www.thalmaray.co/anne-juul-christophersen-deelt-ziel-op-magisch-realistische-kunst/