Artikel fra Nordvestnyt torsdag d. 10. marts 2016

Foto fra Nordvestnyt torsdag d. 10. marts 2016

 

Øjnene ser forskelligt

Kunst: Æglagerets nye udstilling »Visuel« præsenterer 15 samtidskunstnere udvalgt af Anne Juul Christophersen.

Lisbeth A. Rasmussen

Holbæk: Vi ser verden med forskellige øjne. Det er udgangspunktet for Æglagerets nye udstilling »Visuel«.

Den præsenterer 15 samtidskunstnere udvalgt af Anne Juul Christophersen, der samtidig også er en af udstillerne.

Hun lægger i sit forord til udstillingens katalog vægt på, at vi for at acceptere andres forskellige virkeligheder, må være i stand til at forstå vores egen subjektive virkelighed.

»Fælles for de udstillende kunstnere på udstillingen Visuel er, at de alle tør rette blikket indad og skildre det, de hver især ser og oplever. De visualiserer deres »virkelighed« og udstiller den, så andre kan betragte den, forholde sig til den og lade sig inspirere af den og måske endda glædes eller væmmes ved den,« skriver hun.

 

Kunstnere skal være frie

Egentlig spurgte Holbæk Kunstforening Anne Juul Christophersen, om hun ville lave en soloudstilling på Æglageret i Holbæk. Men hendes tid var knap, så hun blev i stedet kurator og fik faktisk frie hænder til at gøre, hvad hun ville indenfor Æglagerets rammer.

- Det var jo en fantastisk opgave at få. Når noget kurateres, går det tit meget op i, at det skal være samme farve og samme klang. Det skal tit være meget ens, det der hænger på en udstilling. For mig var det vigtigt at vise nogle kunstnere, der har noget på hjerte og sætter nogle følelser i gang. Den enkelte kunstners udtryk er det primære, siger hun.

Hun lavede en liste over de kunstnere, hun godt kunne tænke sig at få med på udstillingen, og de takkede alle ja. I oplægget var der blot nogle retningslinjer i forhold til, hvor meget plads den enkelte kunstner kunne få - og så titlen på udstillingen. Visuel.

- Man kan for eksempel få at vide, at det skal handle om dyr og være 40 gange 40 centimeter. Det, føler jeg som kunstner, er rigtig begrænsende. En kunstner skal være fri og ikke begrænset, siger Anne Juul Christophersen.

De øvrige kunstnere er Rasmus Bjørn, Pabi Chulo, Niels Corfitzen, Tine Helleshøj, Claes Otto Jennow, Jacob Juhl, Caroline Krabbe, Anders Moseholm, Rama King Nash, Mette Rishøj, Ann-Lisbeth Sanvig, Lene Winther, Jonas Pihl og Kristian Vodder Svensson. De to sidstnævnte er i øvrigt gengangere fra den seneste udstilling på Æglageret, men værkerne er nogle andre.

Der er fernisering på lørdag den 12. marts fra klokken 13 til 15. Udstillingen kan ses frem til den 10. april.